Пиле с портокал и лук
Продукти:
4 бр. пилешки гърди
2 глави лук
1 портокал
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
мащерка
сол
черен
пипер
магданоз
магданоз
Приготвяне:
Пилешките гърди се нарязват на парчета. Изпържват се от всяка страна.
Добавят се нарязания
на полумесеци лук и нарязания на полукръгчета предварително много добре измит портокал,
счукания на ситно чесън, сол на вкус и стрита мащерка.
Захлупва се и се
оставя да се задуши още 10 – 15 минути, докато пилето стане готово.
Поднася се поръсено с магданоз.
Много ароматно и свежо пилешко, Веси! Идеята на Инчето е успешно реализирана и от теб. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Светле, и е много бързо, отличен избор за вечеря!
ИзтриванеПрекрасно пиле с портокал! Аз все му се каня, и все не му идва реда, защото ще си го ям сама ;) Успешна нова седмица, Веси!
ОтговорИзтриванеТеди, и аз така си мислех, но се хареса от всички, не се усеща портокала, или поне не натрапчиво. Е, някои го побутваха самия портокал, други си го хапнахме с удоволствие и него.
ИзтриванеНе се чуди!
Обичам портокалово пиле,Веси,бодвам си едно късче от твоето,чудно е!Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеИ аз вече обичам, Роси! Хубава да е!
ИзтриванеОле, Веси, това изглежда много, много вкусно! Пропуснала съм го при Тили, но при теб не успях :) Запаметявам си го за готвене в най-скоро време.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава нова седмица!
Пепи, радвам се, че одобри, пробвай - ще ти допадне! Поздрави и за теб!
Изтриване