събота, 6 юни 2015 г.

Пиле с портокал и лук

Отдавна приготвих това пиле, което е фантастично и затова си го запазвам и тук. Рецептата видях при Тили. Там намирам не само чудесни идеи, но и стил, уют и доброта! Благодаря за чудесната рецепта!

Пиле с портокал и лук 




Продукти:

4 бр. пилешки гърди
2 глави лук
1 портокал
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
мащерка
сол
черен пипер
магданоз

Приготвяне: 

Пилешките гърди се  нарязват на  парчета. Изпържват се от всяка страна. 
Добавят се нарязания на полумесеци лук и нарязания на полукръгчета предварително много добре измит портокал, счукания на ситно чесън, сол  на вкус и стрита мащерка.
Захлупва се и се оставя да се задуши още 10 – 15 минути, докато пилето стане готово.
Поднася се поръсено с магданоз.










8 коментара:

  1. Много ароматно и свежо пилешко, Веси! Идеята на Инчето е успешно реализирана и от теб. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, и е много бързо, отличен избор за вечеря!

      Изтриване
  2. Прекрасно пиле с портокал! Аз все му се каня, и все не му идва реда, защото ще си го ям сама ;) Успешна нова седмица, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, и аз така си мислех, но се хареса от всички, не се усеща портокала, или поне не натрапчиво. Е, някои го побутваха самия портокал, други си го хапнахме с удоволствие и него.
      Не се чуди!

      Изтриване
  3. Обичам портокалово пиле,Веси,бодвам си едно късче от твоето,чудно е!Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Оле, Веси, това изглежда много, много вкусно! Пропуснала съм го при Тили, но при теб не успях :) Запаметявам си го за готвене в най-скоро време.
    Прегръдки и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи, радвам се, че одобри, пробвай - ще ти допадне! Поздрави и за теб!

      Изтриване