неделя, 1 февруари 2015 г.

Салата от спанак с бекон и яйчен дресинг

Отново съм на линия със салата, и отново тя е със спанак, и отново предложението видях в списанието "Рецепти за здраве"



Салата от спанак с бекон и яйчен дресинг


Продукти:
листата на 1 връзка спанак
4 листа суров бекон
2 яйца
2 с.л. олио
3-4 с.л. оцет (аз ползвах балсамов)
1 ч.л. захар
2 скилидки счукан чесън
сол на вкус

Приготвяне:



Препичаме нарязания на парченца бекон в сух тиган. Изваждаме го. В съда добавяме олиото, оцета, чесъна и захарта, посоляваме. Намаляваме котлона и изсипваме в соса разбитите яйца. Бъркаме непрекъснато, докато яйцата се стегнат и дръпваме от огъня. Накъсваме в купа спанака, посоляваме и объркваме, гарнираме с яйцата, поръсваме с бекона и сервираме.



Препоръчвам да ползвате светъл оцет, защото аз ползвах тъмен балсамов и цвета на соса не изглеждаше добре.

5 коментара:

  1. Ей,голям Попай стана:)))),но пък такива хубави салатки завърташ.....Браво,Веси!

    ОтговорИзтриване
  2. Заякнах верно:)) Купуването на спанака съвпадна с купуването на списанието и ги подкарах по ред:)), само първата си е моя рецепта:)

    ОтговорИзтриване
  3. Много си е добре дресинга. Верно е, че понякога балсамико разваля външния вид на ястието, но за сметка на това вкуса е страхотен. Много готини предложения, Весенце!

    ОтговорИзтриване
  4. Леле, Весе, хем вълчо, хем тревопасно! Комбинацията е много апетитна и сигурно е много вкусно! Мдааа, това ще се пробва.....! Поздрави и слънчева седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Аля, Валя (и рима има:)), благодаря и да ви се услади, ако опитате!

    ОтговорИзтриване