Салата от спанак с бекон и яйчен дресинг
Продукти:
листата на 1 връзка спанак
4 листа суров бекон
2 яйца
2 с.л. олио
3-4 с.л. оцет (аз ползвах балсамов)
1 ч.л. захар
2 скилидки счукан чесън
сол на вкус
Приготвяне:
Препичаме нарязания на парченца бекон в сух тиган. Изваждаме го. В съда добавяме олиото, оцета, чесъна и захарта, посоляваме. Намаляваме котлона и изсипваме в соса разбитите яйца. Бъркаме непрекъснато, докато яйцата се стегнат и дръпваме от огъня. Накъсваме в купа спанака, посоляваме и объркваме, гарнираме с яйцата, поръсваме с бекона и сервираме.
Препоръчвам да ползвате светъл оцет, защото аз ползвах тъмен балсамов и цвета на соса не изглеждаше добре.
Ей,голям Попай стана:)))),но пък такива хубави салатки завърташ.....Браво,Веси!
ОтговорИзтриванеЗаякнах верно:)) Купуването на спанака съвпадна с купуването на списанието и ги подкарах по ред:)), само първата си е моя рецепта:)
ОтговорИзтриванеМного си е добре дресинга. Верно е, че понякога балсамико разваля външния вид на ястието, но за сметка на това вкуса е страхотен. Много готини предложения, Весенце!
ОтговорИзтриванеЛеле, Весе, хем вълчо, хем тревопасно! Комбинацията е много апетитна и сигурно е много вкусно! Мдааа, това ще се пробва.....! Поздрави и слънчева седмица, мила!
ОтговорИзтриванеАля, Валя (и рима има:)), благодаря и да ви се услади, ако опитате!
ОтговорИзтриване