сряда, 24 септември 2014 г.
Гъбена яхния с чушки
Гъбена яхния с печени чушки
Продукти:
4 глави лук
4 печени червени чушки
50 мл зехтин(олио)
500 гр печурки
400 г течна сметана
400 мл зеленчуков бульон
1/2 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Лукът се реже на полумесеци. Гъбите на филийки. Чушката се реже на лентички. В тиган се загрява 1/3 от зехтина и в него се запържва лукът. Изважда се. В същият съд се сипва още 1/3 от зехтина и се запържват гъбите. Изваждат се. Сипва се и останалият зехтин се запържват чушките. Връщат се лука и гъбите и се налива бульонът. Добавят се сол, черен пипер, мащерка и сметаната. Завира и се дърпа от огъня.
*Рецептата е (с малко промени) от Бон Апети
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ах,тези мои любими гъбки.......Гъбарка съм до мозъка на костите:)обичам да си ги похапвам всякак:сготвени,печени,пържени,сурови.....Приказна гозба,Веси!
ОтговорИзтриванеХм, сурови? И аз обичам гъби, но ме е страх да хапвам некултивирани, затова предимно печурка и кладница, и опитани от берача диви :))Мерси, Милен-ски!
ОтговорИзтриванеВеси, и аз много обичам гъбки. И като се замисля откога не съм хапвала... Направо ме изкушаваш с тази вкусотия! Поздрави и хубава вечер. :)
ОтговорИзтриванеЕто, Гери - подсетих те - спретвай нещо и показвай! Слънце ти пращам, дете!
ИзтриванеМного ме изненада с тази комбинация, Веси. Не съм опитвала такова нещо, а и не съм се сещала да направя.
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусно. Предполагам може и без сметана да се направи, когато например са постите?
Верно, Илианка - необятен е кулинарния свят, все има комбинация уж наглед простичка, но не ти е идвало наум...Мисля, че ще стане и без сметана, макар да е друг вкуса, тъкмо ще споделиш, ако решиш да направиш. Ти си много стриктна с постите, аз нямам воля дори за ден:(
ИзтриванеЧудна манджичка Веси! Поздравления! С малки промени, без чушките и с пилешки бульон правя разкошна крем супа. :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Иван, такива вкусни неща има при теб всеки ден, че направо си е комплимент твоята похвала. Супички обичам всякакви, и тази, която описваш ще ми е по вкуса.
ИзтриванеИнтересна комбинация, Весе. Чушки, гъби и сметана трябва да опитам.
ОтговорИзтриванеТрябва, трябва!
ОтговорИзтриванеПечени чушки, лук, гъби, сметана - резултатът може да е само един - ВКУ - СО - ТИ - Я!!!!!!
ОтговорИзтриванеЗадължително трябва да се опита, Весе!:-))
Поздрави и пожелания за уютни почивни дни!
Благодаря, Мони, макар и със закъснение! Хубава почивка.
ИзтриванеПоезията ти нежна и чувствена и ти знаеш това!, Веси.
ОтговорИзтриванеНо и това предложение е по мой вкус ароматно, изкушаващо - много ми допада.
Благодаря, поздрави за теб и хубави почивни дни!
Дианка, благодаря за похвалите - и за стиховете, и за манджичката, прегръщам те.
ОтговорИзтриване