Баница с патладжан и кайма
Продукти:
1 пакет кори за баница (500 гр)
500 гр кайма
олио
черен пипер
сол
1 голям изпечен патладжан
3 яйца
250 мл. прясно мляко
вегета/пикантина/
Приготвяне:
Каймата се запържва в олио, прибавя се обеления патладжан, смлян или намачкан с вилица, сол и черен пипер.
Взимат се по две кори, поръсват се със сместа и се навиват на рула, редят се в кръгла тава на охлюв. Слага се във фурната и се запича до златисто, след което се залива със сместа от разбитите яйца, прясното мляко и вегетата. Пече се отново до готовност, до зачервяване.
Чаша айрян е добро допълнение!
Да ви е сладко, ако се решите!
Веси, така си я описала, а така обичам патлджан! Запазвам си и обещавам да опитам, чудесна е. Прегръдки и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеГери, опитай и сподели дали ти е харесала.
ИзтриванеЧудесна е баницата, Веси! Правя подобна, но ми харесва и твоя вариант и сега в сезона на патладжаните ще я опитаме :)
ОтговорИзтриванеХубав неделен ден на теб!
А, знам я Пеп и твойта, да! Ама що още не ми е патладжанено бре (то лято ли е като лято?!?)...
Изтриванебаницата е разкош! Поздрави!
ОтговорИзтриванеО, такъв сутрешен комплимент, благодаря!
ОтговорИзтриванеМного..,ама много ми хареса състава така,че си я отбелязвам и аз ще я опитам тази вкусотия,Веси!
ОтговорИзтриванеМиленче, радвам се!
ОтговорИзтриванеПробвахме я и си облизахме пръстите, Веси! Благодаря за рецептата ❤️
ОтговорИзтриване