Това е една рецептата от кърджалийския край, която видях преди години при Иван Звездев. Снимката, уви също е стара.
СУПА С АГНЕШКИ ЧРЕВЦА И ЛЕВУРДА
Продукти:
500 г агнешки чревца
няколко стръка магданоз
1-2 стръка зелен лук
връзка от десетина листа левурда
черен пипер
сол, чесън и оцет на вкус
50г краве масло
1 с. л. червен пипер
1-2 с. л. брашно
100 мл прясно мляко
Приготвяне:
Почистените, измити и възварени чревца се заливат с нова студена вода и се сваряват. Бульонът се прецежда, а сварените чревца се нарязват на малки парченца. Левурдата, магданозът и стръкът зелен лук се нарязват надребно и се запържват в масло. Поръсват се със сол, брашно и червен пипер и се заливат с прясното мляко. Долива се бульона. Нарязаните чревца се връщат в тенджерата с прецедения бульон. Вари се до готовност няколко минути. Чорбата се поднася със смес от счукан чесън, оцет и сол.
Чудесна супичка.
Такова красиво жълтоооооооооооо......
ОтговорИзтриванеПрекрасна супичка,нищо,че само аз ще си я хапвам.....всъщност само аз ще спечеля:)))
Поздрави,Веси!
Миленче, ако пробваш - сподели - дано се хареса. Ние двамата смъжа ми си я хапваме, децата не ядат дреболии.
ИзтриванеОбичам супи от агнешки дреболии. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз, и аз :))
ИзтриванеМного вкусно изглежда, Веси.
ОтговорИзтриванеНе съм правила супа по тази технология. Звучи интересно. Сега нямам чревца, но може да опитам с друго :)
Илианка, имаме сходна кухня (особено тестените), ще се радвам да пробваш, пък ако нещо промениш - може и по-вкусна рецепта да се получи! И аз нямам вече агнешко, поне не домашно, но здраве да е!
Изтриване