петък, 18 юли 2014 г.

Супа с агнешки чревца и левурда

Това е една рецептата от кърджалийския край, която видях преди години при Иван Звездев. Снимката, уви също е стара.




СУПА С АГНЕШКИ ЧРЕВЦА И ЛЕВУРДА  


Продукти: 


500 г агнешки чревца
няколко стръка магданоз
1-2 стръка зелен лук
връзка от десетина листа левурда
черен пипер
сол, чесън и оцет на вкус
50г краве масло
1 с. л. червен пипер
1-2 с. л. брашно
100 мл прясно мляко

Приготвяне:


Почистените, измити и възварени чревца се заливат с нова студена вода и се сваряват. Бульонът се прецежда, а сварените чревца се нарязват на малки парченца. Левурдата, магданозът и стръкът зелен лук се нарязват надребно и се запържват в масло. Поръсват се със сол, брашно и червен пипер и се заливат с прясното мляко. Долива се бульона. Нарязаните чревца се връщат в тенджерата с прецедения бульон. Вари се до готовност няколко минути. Чорбата се поднася със смес от счукан чесън, оцет и сол.
Чудесна супичка.



6 коментара:

  1. Такова красиво жълтоооооооооооо......
    Прекрасна супичка,нищо,че само аз ще си я хапвам.....всъщност само аз ще спечеля:)))
    Поздрави,Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, ако пробваш - сподели - дано се хареса. Ние двамата смъжа ми си я хапваме, децата не ядат дреболии.

      Изтриване
  2. Обичам супи от агнешки дреболии. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно изглежда, Веси.
    Не съм правила супа по тази технология. Звучи интересно. Сега нямам чревца, но може да опитам с друго :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Илианка, имаме сходна кухня (особено тестените), ще се радвам да пробваш, пък ако нещо промениш - може и по-вкусна рецепта да се получи! И аз нямам вече агнешко, поне не домашно, но здраве да е!

      Изтриване