петък, 4 юли 2014 г.

Пиле с ананас

Преди време съм принтирала тази рецепта и на нея съм записала, че е от блога на Нарин. Снощи се присетих и я приготвих набързо за вечеря. Потърсих блога, за да кача линк, но уви - такъв не намерих. Единствено попаднах на дама с име Нарина в БГ-Мама, но пък въпросната рецепта не намерих и там. Това е полажението - ако някой си я познае - да сигнализира, ще добавя източника. Така или иначе ястието е много бързо, лесно и за мен поне вкусно!






Пиле с ананас 


Продукти:

пилешки гърди от едно пиле 
консерва ананас 400 гр
3 с.л соев сос
1 с.л мед
2 с.л оцет
2-3 с.л олио
2 с .л натурално нишесте

Приготвяне:

Нарязваме пилешките гърди на кубчета и ги пържим в загрятото олио до златисто, махаме ги от огъня  настрана.
Подготвяме соса като разбъркваме ананасовия сок, соевия сос, меда и оцета. Размиваме нишестето с малко вода.
Изпържваме нарязания на кубчета ананас, прибавяме соса и след това бавно  нишестето като бъркаме енергично. Бъркаме докато соса се сгъсти и прибавяме след това пилешките късчета, оставяме още малко и сервираме. 

*Този път ползвах обезкостени бутчета и добавих и ч.л. куркума. Бързах и не нарязах ананаса на кубчета, оставих го на шайби. Мисля, че е по-добре да се нареже вси пак.


Това е снимка на първоначално приготвеното ястие:






4 коментара:

  1. Много обичам пиле в комбинация с ананас, наистина е много вкусно. Твоето изглежда чудесно, Веси!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз обичам, Гери, и тъй като домашните не са много по сладникавите вкусове - в момента си го обядвам само аз.

      Изтриване
  2. Интересна комбинация и щом е със сладникав вкус, е по мой вкус! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Тили, вкусовете ни са сходни, явно:)

    ОтговорИзтриване