Пиле с ананас
Продукти:
пилешки гърди от едно пиле
консерва ананас 400 гр
3 с.л соев сос
1 с.л мед
2 с.л оцет
2-3 с.л олио
2 с .л натурално нишесте
Приготвяне:
Нарязваме пилешките гърди на кубчета и ги пържим в загрятото олио до златисто, махаме ги от огъня настрана.
Подготвяме соса като разбъркваме ананасовия сок, соевия сос, меда и оцета. Размиваме нишестето с малко вода.
Изпържваме нарязания на кубчета ананас, прибавяме соса и след това бавно нишестето като бъркаме енергично. Бъркаме докато соса се сгъсти и прибавяме след това пилешките късчета, оставяме още малко и сервираме.
*Този път ползвах обезкостени бутчета и добавих и ч.л. куркума. Бързах и не нарязах ананаса на кубчета, оставих го на шайби. Мисля, че е по-добре да се нареже вси пак.
Това е снимка на първоначално приготвеното ястие:
Много обичам пиле в комбинация с ананас, наистина е много вкусно. Твоето изглежда чудесно, Веси!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И аз обичам, Гери, и тъй като домашните не са много по сладникавите вкусове - в момента си го обядвам само аз.
ИзтриванеИнтересна комбинация и щом е със сладникав вкус, е по мой вкус! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тили, вкусовете ни са сходни, явно:)
ОтговорИзтриване