Ризото с гъби, пресен лук и пушено филе
Продукти:1ч.ч бланширан ориз
връзка пресен лук
100гр пушено свинско филе
1к.ч. олио + 50гр.масло
черен и бял пипер
Приготвяне:
Сваряваме ориза в захлупена тенджера на слаб огън в 3ч.ч вода. През това време запържваме в мазнината гъбите, филето и лука. Добавяме сварения ориз, който е поел водата и запържваме за кратко, разбърквайки и него. Подправяме със сол и пипер. Вкусно е.
На другия ден в останалия ориз добавих настъргани сварени яйца, 1 сурово яйце, настърган кашкавал, сирене и чаша прясно мляко. Запекох във фурната и стана още по вкусно
супер интересен начин за ризото,Весе,допада ми предложението ти и в двете версии,благодаря!
ОтговорИзтриванеХубава,слънчева и ползотворна нова седмица!
Веси, аз също харесвам и двата варианта, но мисля да наблегна на втория. ;) Чудно вкусно си сготвила!
ОтговорИзтриванеПоздрави най-сърдечни!
Роси, Гери, благодаря момичета. Рецептата е стара, още не мога да се доредя да пускам по-нови, но и това ще стане.
ОтговорИзтриванеВесе, сериозно мога да поспоря с тебе дали това е "ризото" - и ще се съгласиш с мене, предполагам ...
ОтговорИзтриванеНо като ориз с гъби и т.н. го приемам спокойно и с вдъхновение, защото съм го правил и става превъзходно.
Особено варен ориз, кубчетата запържена пушена мръФка и нарязан домат - и става превъзходна "оризова салата".
А запеченият ти вариант е превъзходен. До там не бях дораснал ...
Ок, ок, няма да споря...:)), що ли съм го кръстила ризото и аз не знам, но то е било в един по-начален период на сериозната ми кулинарстване...Пък и аз не съм любител на "вносните" думи, като теб. Радвам се, че одобри запечения вариант:)
Изтриване