неделя, 20 юли 2014 г.

Ризото с гъби, пресен лук и пушено филе













Ризото с гъби, пресен лук и пушено филе

Продукти:
1ч.ч бланширан ориз
връзка пресен лук
100гр пушено свинско филе
1к.ч. олио + 50гр.масло
черен и бял пипер

Приготвяне:
Сваряваме ориза в захлупена тенджера на слаб огън в 3ч.ч вода. През това време запържваме в мазнината гъбите, филето и лука. Добавяме сварения ориз, който е поел водата и запържваме за кратко, разбърквайки и него. Подправяме със сол и пипер. Вкусно е.



На другия ден в останалия ориз добавих настъргани сварени яйца, 1 сурово яйце, настърган кашкавал, сирене и чаша прясно мляко. Запекох във фурната и стана още по вкусно

5 коментара:

  1. супер интересен начин за ризото,Весе,допада ми предложението ти и в двете версии,благодаря!
    Хубава,слънчева и ползотворна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, аз също харесвам и двата варианта, но мисля да наблегна на втория. ;) Чудно вкусно си сготвила!
    Поздрави най-сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, Гери, благодаря момичета. Рецептата е стара, още не мога да се доредя да пускам по-нови, но и това ще стане.

    ОтговорИзтриване
  4. Весе, сериозно мога да поспоря с тебе дали това е "ризото" - и ще се съгласиш с мене, предполагам ...
    Но като ориз с гъби и т.н. го приемам спокойно и с вдъхновение, защото съм го правил и става превъзходно.
    Особено варен ориз, кубчетата запържена пушена мръФка и нарязан домат - и става превъзходна "оризова салата".
    А запеченият ти вариант е превъзходен. До там не бях дораснал ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ок, ок, няма да споря...:)), що ли съм го кръстила ризото и аз не знам, но то е било в един по-начален период на сериозната ми кулинарстване...Пък и аз не съм любител на "вносните" думи, като теб. Радвам се, че одобри запечения вариант:)

      Изтриване