неделя, 13 юли 2014 г.

Оризова салата с риба тон

Предлагам ви една много вкусна салатка, която може да замести и вечерята. Гала от "На кафе" прави в някакво кулинарно предаване, по памет я възстанових и спретнах и аз, това е в мое изпълнение, може да се различава от оригинала. Количествата са на око, и примерни, могат да се променят според вкуса :thumbup:


Оризова салата с риба тон



Продукти:


1/2 ч.ч. ориз
1 връзка копър
3-4 скилидки чесън (може и пресен, но аз нямах)
сол на вкус
1 ч.л. куркума
сок от 1 лимон
2 консерви риба тон (моята в растително масло)

Приготвяне:





Оризът се сварява твърд, да не е преварен.  Нарязва се  копъра,  чесъна се пасира, добавя се  сока от лимон, куркумата и консервите риба тон и се разбърква всичко. Лесно е и с фантастичен вкус.





10 коментара:

  1. Определено е много хубава! И един съвет, който да подкрепи избора ти, Веси (знам го от главния готвач сп. "Меню - Ивето) - винаги е по-добре да се взима риба тон в растително масло, а не в собствен сос.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, радвам се! Колкото до Ивето - не я познавам:)), но винаги купувам тон в растително олио, не харесвам тази в собствен сос, все едно нещо друго ядеш...Успешна седмица.

      Изтриване
  2. Веднъж и аз взех в собствен сос и от тогава не съм купувала риба тон-не ми хареса.Иначе салатката си я бива,Весе...

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте! Признавам си, че не се интересувам от кулинария, защо така готвенето не ми е страст... Но тази салата ще опитам обезателно, изглежда хем простичко, хем нещо различно на масата. Много интересно представяне, желая на семейството ви много здраве и любов! Ще следя блога ви за нови интересни рецепти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Позволи ми на "ти", моля! О, тя кулинарията никога не се знае кога ще те завладее и няма отърване после :) Ще се радвам да се хареса салатката - наистина е бърза, лесна и засищаща.
      Благодаря за хубавите пожелания и така милия коментар. От своя страна веднага надникнах и аз в твоя - и намирам както заглавието, така и публикациите за чудесни. Определено ще следя и аз с интерес, успях само по диагонал да зачета, но много ентусиазъм лъха, а гардероба със зайчето е станал чудесен...Мечтая си и аз за една такава къщичка нейде, дори я сънувам понякога - непременно с ябълчица отпред...Много хубаво лято желая!

      Изтриване
  4. Оризови салатки много обичам!
    Хубава идея!

    ОтговорИзтриване