Едни много вкусни
БАНИЧКИ С КЪРИ И ПИЛЕ
Продукти:
1/2 пакет фини кори за баница
100 г разтопено масло
1 с.л. настърган лук
250 г сварено пилешко месо
1 ч.л. къри на прах
1 с.л. нарязан магданоз
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. маково семе или слънчогледови семки белени
За сос бешамел:
1 с.л. масло
1 с.л. брашно
80 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Задушаваме лука в 1 с.л. масло. Слагаме кърито, разбъркваме, прибавяме пилешкото , след 3-4 мин. добавяме солта, лимоновият сок и черният пипер.
Приготвяме бешамел, като в разтопеното загрято масло запържваме брашното, прибавяме студеното мляко при непрекъснато разбъркване. Когато сосът се сгъсти, посоляваме на вкус и отстраняваме от огъня.
Бешамелът смесваме с пилешкото месо.
Три листа фини кори за баница мажем с масло и слагаме един върху друг. Получената кора режем на 12 правоъгълни парчета. В края на всеки правоъгълник слагаме от плънката и завиваме на пура.
Пурите мажем с масло и поръсваме с маково семе. Печем на 180°С, докато се зачервят.
Вкусни са!
Не се и съмнявам, че са много вкусни, Веси - тези симпатични препечени пурички с ароматен пълнеж трябва да се опитат! Записвам рецептата. Слънчев ден ти пожелавам! :)
ОтговорИзтриванеС една свежа салатка ще са чудесен обяд или вечеря. Пък и какъв пикник биха спретнали задружно. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Весе, чудни са!
Много вкусни изглеждат, Веси! Бих хапнала две-три, пет :)
ОтговорИзтриванеВкусни поздрави от Ловеч!
Креми, Гери, Илианка, благодаря и да ви е сладко - и тук, и ако решите да ги приготвите.
ОтговорИзтриванеИлианка, като каза Ловеч, що не вземеш да спретнеш пак една срещичка, че миналия път не успях...
Да цъфне люляка обаче:)
Ооо,супер банички,Весе!И пилешко си имат,и бешамелче,прелест!Много вкусни!Хубави петък и уикенд,мила!
ОтговорИзтриванеРоси, почерпи се доволно! И за вас слънчеви почивни дни!
ОтговорИзтриванеО, какви страхотни банички си завила, Весе! Метни едничка насам! :)
ОтговорИзтриванеХайде - вечерят от мен - бобче, баничка, десерта от теб обаче :))
ОтговорИзтриване