Пълнени чушки по самоковски
Продукти:
около 15 - 20 средни чушки 500 гр. кайма
600-700гр.картофи
150-200гр.ориз
1 глава лук
1 морков
2 домата
олио
чубрица
джоджен
сол
зеленчукова подправка
Приготвяне:
Изкормените и измити чушки се пълнят със сурова смес от каймата, ориза, настърганите лук, морков и домат,подправките и малко олио. Понякога задушавам сместта.
Отворите на чушките се запушват с колелца от нарязаните предварително картофи /по-дребнички/. Нареждат се в тавичка. Останалите картофи се нареждат между чушките. Налива се вода, настърган домат и сол или пикантина, колкото да ги покрие, ама не съвсем, до средата може би. Пече се до готовност на картофите и зачервяване. Много е вкусно и картофките поемат от аромата на чушките.
Да ви е сладко!
:)))Част от здравословната диетка ли са тези бабини чушки?
ОтговорИзтриванеНе съм ги приготвялато този начин,...даже не съм ги опитвала така сготвени,но ще си запазя рецептата за по-недиетични дни:)!
Прекрасен ден,Веси:))макар и дъждовен....Може да почетеш от романа на Богомил Райнов"Няма нищо по-хубаво от лошото време"......
Ами - пюренца, супички си хапвам - имам натрупани стари снимки и рецепти - тях ще пускам, докато има, после вече нови...
ОтговорИзтриванеДнес не се очертава толкоз да е лошо времето, поне за сега в София се прокрадва и слънце, пък книжката си е класика :)
Аз в момента съм във Варна и времето е по скоро дъждовно:))))
ИзтриванеВесе,наистина добра комбинация си направила с картофките,не бях се сещала.
ОтговорИзтриванеПожелавам ведър ден!
Ааа, Роси, не е моя заслугата, даже не знам чия е, по този край - така ги готвят - все пак е картофен край, та сигурно затова ги слагат навсякъде:))
ИзтриванеНа това му се казва, богата гозба, от всичко има! Много вкусно и питателно изглежда, Весе :)
ОтговорИзтриванеВесела, интересна рецепта, много ми хареса. Ще пробвам. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеТаня и Таня :), радвам се, че одобрихте и ще чакам отзиви, ако опитате. Спокоен ден с тези потопи...
ОтговорИзтриване