Продукти:
1 кг телешко месо (филе,шол)
2-3 с.л. олио или масло
1 ч.ч. марината от стерилизирани краставички
Приготвяне:
Месото се нарязва на парчета. Поставя се в йенска тенджера. Залива се с маринатата и с мазнината. Затваря се и се пече на 200 градуса до готовност. По желание може да се отвори и запече до зачервяване.
Много, много крехко, вкусно и лесно е това ястие. Знам го от мама. Маринатата го овкусява и окрехкотява чудесно.
Ееееее,Веси развали ми рахата с тази рецепта:)))))До сега си пийвах маринатката ,а сега ще трябва да я деля с телешкото:))))
ОтговорИзтриванеМного ми хареса тази идея!Браво!
Ха-ха-ха, ти си третия човек, заедно с мен, който си пийва това. Заслужава си обаче да заделиш чашка за да опиташ рецептата. Ще се радвам да ти хареса.
ОтговорИзтриванеЕ,ти ме уби!Как й е хрумнало на мама не знам,но ти благодаря за тази чудесна идея,Веси и си я отбелязвам обезателно!Ще я тествам със свинско,че телешко не ми попада лесно,но мисля,че пак ще се получи!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси, благодаря! Тази рецепта мама си я прави много отдавна, аз още от дете даже помня, та и до сега, то и аз вече отдавна я правя, но не ми беше идвало наум да я споделя. На мъжа ми е любимо телешкото, приготвено по този начин, а децата не ядат от жалост към теленцата. Със свинско не съм правила, но сигурно ще е вкусно пак. А с твоите прекрасни снимки ще е и наслада за окото, ще чакам...
ОтговорИзтриванеНа туй телешко от кога му се каня...Днес ще купя месенце и ще го направя най-сетне..Прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеДано ти хареса така, както на нас твоето - със зелениите и оризчето...
ОтговорИзтриване