Шкембе чорба от пилешки воденички
Продукти:
около 500 гр пилешки или пуешки воденички
1 л прясно мляко
олио
сол
червен пипер
черен пипер
чесън
оцет
Приготвяне:
Воденичките се изчистват и измиват много добре. Сваряват се също много добре в подсолена вода /най-добре в тенджера под налягане/. Изваждат се и се нарязват на по-ситничко. Бульона се прецежда и се връща при воденичките. Налива се прясното мляко и се добавя сол на вкус. Ври още 10-15 мин. В съд се загрява олио, добавя се червен пипер, обърква се бързо, да не загори и се излива в супата.
Отделно се приготвя чесън с оцет, който се добавя по желание. Може да се поръси и черен пипер.
Да ви е апетитно!
Рецептата ми е споделена от колежката ми Руми!
Рецептата ми е споделена от колежката ми Руми!
А такааааа!
ОтговорИзтриванеНе обичам шкембе чорба, но виж, този вариант бих пробвала, Веси :)
Илианка, ще се радвам да споделиш и дано се хареса!
ОтговорИзтриване