неделя, 14 декември 2014 г.

Тиквени хлебчета

Предлагам ви едни много пухкави хлебчета, с тиква в тестото. Видях ги при Катето, от себе си добавих магданоз:)

Тиквени хлебчета



Продукти за тестото:

около 500 гр брашно
300 гр пасирана печена или варена тиква
3 с.л. олио
7 гр суха мая
100 мл хладка вода
1-2 скилидки чесън
2 ч.л. сол
магданоз

1 жълтък
2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:



Омесваме тесто от горните продукти и го оставяме да втаса. Премесваме и разделяме на топки от по около 50 гр, които оформяме на топчета и отново оставяме да втасат. Намазваме с разбърканите жълтък и мляко. Печем на 180 градуса на средно ниво около 30 минути.





10 коментара:

  1. Как си ги направила, Весе, та тиквата просто не си личи? Толкова фино изглежда тестото, сякаш е само от брашно и мляко! Страхотни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Валя, това е от пасирането на тиквата. Благодаря!

      Изтриване
  2. Пухкави облачета са кацнали на трапезата ти, Весе, нали? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, наистна се получиха много въздушни.

      Изтриване
  3. Чудесни са, Весе, тези тиквени хлебчета, а харесах много и другите ти нови рецепти -
    много вдъхновени и идейни, в това число и коледната украса...Благодаря!
    Сърдечни поздрави, успешна и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, благодаря ти аз, колкото до украсата - заслугата е на дъщерята. Спорна седмица и на теб!

      Изтриване
  4. Е, на една вълна сме - аз направих опит за обикновен хляб с добавка на тиква. Получи се невероятно вкусен и мек хляб. При теб е още по-вкусен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Аааа, Тили - от тебе мога само да се уча! Сега ще гледам какви сте ги готвили тези дни:)

    ОтговорИзтриване
  6. Хлебчетата са просто едно малко бижу. Да взема да направя и да излъжа мъжо, че нали не яде тиква :))))

    ОтговорИзтриване
  7. Считая, че си го излъгала, изобщо няма да познае!:)

    ОтговорИзтриване