понеделник, 31 януари 2022 г.
"Най-доброто в мен"
неделя, 30 януари 2022 г.
Шоколадова баклава
И друг път съм правила шоколадова баклава, но рецепта не съм написала, някъде вероятно съм запазила и текста, и снимката, като ми се появят ще публикувам. Сега пускам рецепта, която приготвих за Коледа 2021 г., но за да не остане и тя незнайна, ще я пусна макар и със закъснение.
Рецептата е от списание Кулинарен журнал от 2015 година, декемврийския брой, няма посочен автор.
Много е вкусна, макар да не успях да я снимам добре. На снимката е правоъгълната, другата е по друга рецепта.
Необходими продукти:
За корите:
събота, 29 януари 2022 г.
Млечна супа със свинско месо
петък, 28 януари 2022 г.
Банички пурички
четвъртък, 27 януари 2022 г.
Чорба от кисело зеле и праз
Рецептата ми даде моята бивша колежка Детелинка, която я беше представила вкусно във ФБ.
Ето как я приготвих и аз.
Необходими продукти:
половин малка зелка
1 стрък праз лук
шепа ориз
1 суха чушка
чубрица
черен пипер
олио
зелев сок
Начин на приготвяне:
сряда, 26 януари 2022 г.
Лаврак на фурна
Необходими продукти:
2 лаврака1 лимон
4 чери доматчета
4 стръка копър
4 стръка магданоз
сол
черен пипер
зехтин
150 мл розе
Начин на приготвяне:
Рибите почиствам, измивам и подсушавам. Аз ги обезглавих, защото половинката не обича да ги гледа с глави:) Посолявам и обтривам с пипер, като сол и пипер поставям и в кухината. Пак там разполагам резенчета лимон, чери домати и по два стръка магданоз и копър. Поливам със зехтин рибата, а виното наливам отстрани в тавата. Покривам тавата с фолио и пека на 200 градуса, около 40 минути. Махам фолиото и запичам до зачервяване на рибката.
Поднасям с картофено пюре и салата, в случая от червено цвекло.