В края на сезона на киселото зеле приготвих вкусна гозба, подходяща за студеничкия 9 март.2 средни кисели зелки
1 кг обезкостен нарязан свински джолан
1 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Най-мързеливия, но вкусен начин. Нарязаното, отцедено зеле разбърквам с подправките и олиото, добавям месото и отново обърквам добре. Завивам с фолио и включвам на максимална мощност фурната. След като ястието заври и започне да ухае, намалявам на 150 градуса и пека час. Махам фолиото и запичам до загар. топи се в устата. Аз го обичам с люти чушки и кисело мляко, от дете така.
Няма коментари:
Публикуване на коментар