Обичам тази разядка, но рядко се сещам да правя. Сега обаче се оказа, че имам авокадо в повече и в чудене какво да го правя се сетих за гуакамолето.
В нета има много рецепти, аз моето приготвих така:
2 броя зряло меко авокадо
1/2 малка глава лук, за препоръчване е червен, аз нямах наличен
1/2 люта чушка, моята беше силно люто, но според вкуса
1 среден домат, само месестата част
5-6 стръка ситно нарязан магданоз
зехтин
1/2 к.л. чесън на прах
сол
Начин на приготвяне:
Авокадото се отрязва през средата по дължина, премахва се костилката и двете черупки се издълбават лесно с лъжица. Намачкват се с вилица и веднага се поливат със сока на 1/2 лимон, за да не потъмнее. Добавят се нарязаните на ситно лук, люта чушка и месеста част на домата(без семките и течността) и магданоза. Поръсва се със сол и чесън на прах(може и пресована скилидка) и се полива със струйка зехтин. Разбърква се и охлажда преди поднасяне. Чудесна свежест.
Скоро и аз правих гуакамоле по една рецепта във вестник " Трета възраст ".Вкусно е , а авокадо сега има по - евтино.
ОтговорИзтриванеТвоята рецепта също е чудесна, малко по - пикантна.
Поздрави Веси !
Вкусно е "блякамолето", да.
Изтриване