![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhscb_Nr5K4tyXBf2DnAM7_jdwO7x30p9WI4JRZot8sXGblUyDlZi_piMsOUphVVjSjFELvinxfOC51nzQd2TZMcSu4aNNIVYQ6u8wTAGKFL8CAVFTUYfCVjO3ijDBe98bqQihFSL48kUuvy5mHJocphaaG2oNBFlcsp-6Li4YdMJb4magtUt8pLm1Mw/w640-h640/20220924_210226.jpg)
Необходими продукти:
около 1 кг картофи, обелени и нарязани на кубчета
1 голям морков
1 голяма глава лук
1 червена чушка (ползвах семенниците от 1 кг чушки, без семето)
2-3 с.л. универсална подправка - моята е домашна
олио
сол на вкус
2 жълтъка
1/2 ч.ч. прясно мляко
магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера с олио задушавам лука, добавям моркова и чушката, също да се задушат, а след тях и картофите, бъркам от време на време. Наливам вода, до желана гъстота, в случая около 2 литра. Добавям подправката и сол, ако е нужно. Варя до готовност на картофите, след което застройвам с жълтъците и млякото, вече на изключен котлон, както и поръсвам с магданоза.
Прекрасна сгряваща супичка Веси.Правя подобни супи особено в студеното време.Но застройвам винаги с кисело мляко и жълтък.С прясно не съм пробвала.И аз използвам семенниците на пиперките.Мноого хубав вкус придават.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
И аз повечето пъти застройвам с кисело мляко и жълтък, но сега така:)
Изтриване