сряда, 28 септември 2022 г.

Сос с домати и чушки

 Бяха ми останали домати рома, от подправката, която си меля всяка година. Пекох и чушки за фризера. Винаги, когато пека по-голямо количество заделям дръжките от изтърбушването, махам семките под течаща вода и после нарязвам меката част и частта от останалата чушка по капачето, получава се доволно количество, което замразявам и ползвам в супи и ястия. Този път ги обединих във вкусен сос, или по-скоро постно и бързо ястие, с къшей домешен хляб и сиренце. Може да го ползвате за спагети, пържени потладжани и каквото ви хрумне.

Необходими продукти:

около 1 кг домати, по месести
купа с нарязани на дребно чушки, или остатъци от тях
сол
олио
копър
магданоз
чесън

Слагам смлените или настъргани домати заедно с чушките и олиото на котлона, след завиране намалявам степента. Изварявам докато се сгъсти, или колкото искате, добавям пресован чесън, сол и захар на вкус и пресните подправки, да клокне, и е готово.






2 коментара:

  1. Прекрасна идея за сос Веси.Аз остатъците ги слагам направо във фризера.Но този сос е идеален и за ястия, и за супи , и за пици и още, и още.....Браво ! Много добре изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добра идея за остатъците, не винаги се сещам:)

      Изтриване