понеделник, 19 октомври 2020 г.

Баница с кайма

Трябваше ми бърза вечеря, с кайма. Тазе рецепта ми се стори удачна, с чаша айрян си хапнахме добре.
Рецептата видях в Gotvacha. Направете я, лесна е, а толкова вкусна…..



Необходими продукти
· 500 гр. Кайма
· 1 пакет готови кори
· 4 стръка праз
· сол  
· черен пипер
· чубрица
· червен пипер

За заливката:
· 4 яйца
· 400 гр кисело мляко
· 1 ч.л. бакпулвер 
· Сол
· Настърган кашкавал 



Приготвяне:
Запържете празът с каймата, за няколко минути. Овкусете  със сол на вкус, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Оставете настрана да изстине. 

Намажете тавата с олио. На дъното сложете две кори. Отгоре сложете малко от плънката. Върху нея, отново сложете две кори и така, докато свършат продуктите. Нарежете  баницата с нож.

За заливката разбъркайте яйцата със киселото мляко, бакпулвера и малко сол. Залейте баницата. Отгоре поръсете с настърган кашкавал и сложете тавата в загрята фурната. Печете на 220 градуса, докато отгоре се получи апетитна коричка.








2 коментара:

  1. Е, такава баница определено не съм правила.Обикновено правя с кисело зеле през зимата като добавям и кайма.Чудесна баница се е получила Веси !
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз прявя често баница с кайма, по различни рецепти, тази реших да споделя, сигурно имам и други записани. Хубава вечер, Ели!

      Изтриване