Рецептата видях в Gotvacha. Направете я, лесна е, а толкова вкусна…..
Необходими продукти
· 500 гр. Кайма
· 1 пакет готови кори
· 4 стръка праз
· сол
· черен пипер
· чубрица
· червен пипер
За заливката:
· 4 яйца
· 400 гр кисело мляко
· 1 ч.л. бакпулвер
· Сол
· Настърган кашкавал
· 4 яйца
· 400 гр кисело мляко
· 1 ч.л. бакпулвер
· Сол
· Настърган кашкавал
Приготвяне:
Запържете празът с каймата, за няколко минути. Овкусете със сол на вкус, черен пипер, червен пипер и чубрица.
Оставете настрана да изстине.
Намажете тавата с олио. На дъното сложете две кори. Отгоре сложете малко от плънката. Върху нея, отново сложете две кори и така, докато свършат продуктите. Нарежете баницата с нож.
За заливката разбъркайте яйцата със киселото мляко, бакпулвера и малко сол. Залейте баницата. Отгоре поръсете с настърган кашкавал и сложете тавата в загрята фурната. Печете на 220 градуса, докато отгоре се получи апетитна коричка.
Е, такава баница определено не съм правила.Обикновено правя с кисело зеле през зимата като добавям и кайма.Чудесна баница се е получила Веси !
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека и спорна седмица !
Аз прявя често баница с кайма, по различни рецепти, тази реших да споделя, сигурно имам и други записани. Хубава вечер, Ели!
Изтриване