Често го приготвям напоследък у дома.
Продукти:
400 г нахут от консерва
100 гр слънчогледов тахан
прясно изцеден лимонов сок от 1 лимон
зехтин (слагам на око)
течност от консервата до желана гъстота
чесън на прах
сол на вкус
зехтин
лют пипер
Приготвяне: Пасирам всички съставки от първата група в робота. Прехвърлям в чиния, поливам със струйка зехтин и поръсвам с лютия пипер.
Снимки 2021, юли
Веси, това много го обичам! Аз го правя със сусамов тахан, но ще пробвам и със слънчогледов. Чудесно изглежда хумусът ти! Целувки!
ОтговорИзтриванеИ аз много го обичам. Преди само със сусамов тахан правех, един път опитах със слънчогледов, че такъв имах и повече ми хареса. Прегръдка!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеи аз го обичам много хумуса.Правя го и от кълнове, но и така като теб - от верен нахут.Бърза, лесна и много вкусна разядка се получава.А снимката ти е разкошна.
Поздрави !
Кога ли ще събера смелост за тези кълнове и аз...Поздрави!
Изтриване