Днес...в памет на Жоро Бордовски...който, освен в сърцето ми, където ще остане завинаги, като един от най-скъпите ми приятели, ще живее винаги и в спомените на тези, които го познаваха - с прекрасните и точни рецепти, които е оставил, с изключителния си борбен дух, с интелекта и познанията, които имаше в много области, с чувството си за хумор, с това, че беше отговорен и стриктен, с истинската си и неподправена човечност! Повтарям думите си, написани в "Гответе с мен " преди години, защото така ги усещам и днес, наистина съм щастлива че го познавах, макар да ме боли, че вече го няма. Остава утехата, че е оставил значима следа след себе си. Остава и контакта ми с прекрасната му съпруга, която обичам с цялото си сърце, с дъщерята и внука, в които всички виждаме частица от Жорето, а вече и внучката!
Това е една от простичките му, но изключително вкусни рецепти! Пригответе си я!
Продукти:
8 печени и обелени червени (моите бяха зелени) чушки,
100 гр. сирене,
300 гр. прясно мляко,
1/4 връзка магданоз,
олио за пържене,
брашно за паниране,
сол на вкус.
Приготвяне:
Чушките се панират в брашно. Изчаква се около 15 минути за да попие брашното и се изпържват в сгорещено олио от двете страни. (Аз не пържих, а овалях и поставих в тавичка, да се запекат.) Нареждат се в тавичка, заливат се с млякото, поръсват се с натрошеното сирене, посоляват се (съобразете се със солеността на сиренето) и се запичат във фурна. При поднасяне се поръсват с нарязания на ситно магданоз.
Веси,
ОтговорИзтриванене познавам човека, но напълно ти имам доверие за това, което споделяш.А рецептата наистина е много простичка и лесна за изпълнение.Не се съмнявам и за вкуса особено ако вместо мляко пиперките се залеят с каймак и се поръсят със сирене.
Поздрави и усмихнат и ползотворен нов ден !
Сигурно ще са вкусни вариантите на това ястие, Ели, но на мен ми се иска да си запазя така тази рецепта, като спомен от Жорето.
ИзтриванеВсички си спомняме с голяма тъга за Жоро. Но сме и много благодарни за това, което ни остави. Наистина има прекрасни рецепти, част от които готвя и до днес.
ОтговорИзтриванеИ той те харесваше много, Или...Кухните ни са сходни, народни...
Изтриване