вторник, 29 януари 2019 г.

Лимонов сладкиш

Един много вкусен сладкиш от Вики, с позабравени снимки по стотиците папки и  флашки. Не намирам тази рецепта в блога и, но със сигурност помня, че тя я публикува преди доста години в "Гответе с мен".



Продукти:
основа:
1 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. масло

За горен пласт:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. лимонов сок
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер

кора от лимон
пудра захар за поръсване


Приготвяне:
Продуктите за основата се смесват добре и получената маса се притиска в тавичка, на пласт, върху хартия за печене. Пече се около 20 минути на 180 градуса.

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се брашното, сока от лимона и накрая бакпулвера. Получената смес се изсипва върху изпечената основа и се връща във фурната за около 20 минути или до златиста коричка. Като се охлади се реже на желани форми и се поръсва с пудра захар.


Снимките са стари и с много лошо качество, ако приготвя пак, ще ги сменя, или поне добавя.





4 коментара:

  1. Веси,
    страхотен сладкиш, чудесно лимоново предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много отдавна съм го правила, ще трябва пак да го приготвя. Аз много харесвам комбинацията от лимон и масло. Поздрави и за теб!

      Изтриване
  2. Щом става въпрос за сладко, се оглеждам и облизвам. И записвам, и записвам... толкова твои рецепти за сладкиши съм записала, а един не съм направила... Страхотна си, Веси! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние прекаляваме със сладкото, а аз обичам не само да си хапвам, но и да приготвям сладки неща. Омагьосан кръг, по-добре да не влизаш в него:), само от време на време:)

      Изтриване