Тази рецепта видях в блога на Валя и Ирина, и им благодаря за различното предложение. Приготвяла съм я отдавна, но съм пропуснала да кача тук. Чудесно и ефектно предястие. Много ми хареса в този вариант, но следващия път бих направила с айсберг, или поне с долната част на китайското зеле, че хич не обичам горната с дебелите жили.
1 по-малка глава китайско зеле
250 гр краве сирене
250 грама топено сирене
2 с.л. майонеза
250 гр шунка
1-2 печени червени чушки
1-2 кисели краставички)
100 гр черни маслини без костилки
Продуктите търпят промени, можете да добавите каквото обичате.
Приготвяне:
Задължително е плънката да е по-гъста, за да се слепят по-добре накрая двете половини на зелето.
Настържете сиренето, добавете намачканото топено сирене и майонезата. Добавете нарязаните чушки, шунка, маслини и краставички. Китайското зеле измийте, подсушете и срежете по средата по дължина на 2 половини.
Изрежете кочана, това дава възможност да отворите листата.
Средните листа извадете и премахнете някои от вътрешните листа през едно, за да има повече място за плънката.
Поставяйте и размажете по всички листа на зелето от плънката и ги редете добре едно върху друго, отдолу най големите, после подред средните, най-малките.
Намажете с плънката и съединете двете половини на зелето в едно цяло и обвийте стегнато във фолио за свежо съхранение.
Оставете в хладилника за няколко часа да се стегне и слепи добре. Преди поднасяне нарежете на резени. Рулото става много свежо и хрупкаво.
Веси,
ОтговорИзтриванечудесно предястие, правила съм подобна салата.Но така като руло също е много ефектно.
Поздрави !
Да, така е ефектно. Сетили са се Валя и Ирина.
Изтриване