Продукти:
12 броя големи чушки, при мен замразени, а по-добре - пресни
1 ч.ч. булгур, ситен при мен
1 стрък праз лук
500 гр кайма
3-4 с.л. домашна универсална подправка (може готова, но по-малко)
1 с.л. пушен пипер
джоджен
олио
брашно за потапяне
сол, ако е нужно, моята подправка е солена
Приготвяне:
Булгура се залива с 300 мл вряща вода за около 15 минути, да набъбне. През това време се запържва в олио нарязания праз лук, добавя се каймата и се накълцва с прибора за намачкване, дървена лъжица, или вилица. Обърква се, да се позапържи и се добавя пипера, подправката, джоджена и набъбналия отцеден булгур. Разбърква се добре и се пълнят чушките, потапят се в брашно отворите и се редят в тавичка. Поливат се със струйка олио, вода, до средата на чушките и се поставят да се пекат на 220 градуса. Готови са, когато се зачервят и водата поизври.
Може да сервирате с кисело мляко.
Много вкусни!
Веси,
ОтговорИзтриванеправя пиперките също като теб, чудесни се получават и винаги правя смес от ориз с нещо друго - булгур, елда, просо, перлен ечемик.Така сместа става много по - богата и по - вкусна.
Поздрави !
Аз досега само смес бях правила, за първи път само с булгур и много ми хареса, и смесено също ми допада.
ИзтриванеИзглеждат много апетитно, обичам чушки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани, и аз обичам:)
Изтриване