сряда, 23 януари 2019 г.

Салата от червено цвекло със сушени сини сливи




Знаете, че не си падам много по здравословните рецепти:), но признавам - страхотна салатка се получи. Подстрекател е Елена Димитрова, в нейния блог видях рецептата и веднага си я набелязах. Направих малко промени, по мой вкус и доза нездравословност все пак. Много ми допадна, влюбих се в тази салатка. Утре и съпружето ще каже, че е на работа до късно днес.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 глава червено цвекло
1/2 голяма ябълка
1/2 връзка магданоз

1/2 връзка копър
6 сушени сини сливи без костилка
сок от 1/2 лимона
1 скилидка чесън

2-3 с.л. зехтин

сол



Приготвяне: 
Много лесно - всичко в блендера, без солта, лимоновия сок и зехтина. Смилате до желана консистенция, аз оставих на парченца от по 1/2 см, така е идеално. Обърках с останалите продукти и си похапнах преди вечеря (да не помислите че това ми е била вечерята) с две препечени филии. 
Не е много фотогенична салатата, или пък фотографа е калпав, ама кой  пък толкова да се впечатлява, аз не.





6 коментара:

  1. Чудесна салата, Веси.
    Обичам червено цвекло с ябълки, но за сливи не съм се сетила.
    Ще я опитам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е чудесна, Дани! И аз не бих се сетила за сливи, но Елена е неизчерпаем източник на такива идеи! Мисля, че ще ти допадне.

      Изтриване
  2. Веси,
    радвам се,че ти допадна това мое предложение.Аз имах в хладилника и прясна целина и затова и нея добавих, без копър - просто нямах.Но както и да се приготви , в каквито и вариации все е вкусна и много здравословна.Червеното цвекло е много полезно за прочистване на целия кръвотворен апарат и затова особено зимата трябва често да го употребяваме в прясно състояние.И аз така го смилам в пасатора - да останат малки парченца.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз точно пък, защото нямах целина, затова сложих копър:) Много ми допадна, на мъжа ми също, въпреки, че е традиционалист. Благодаря, ще присъства на трапезата ни и друг път.

      Изтриване
  3. Прекрасно изглежда, не ми е хрумвало за сливите. Ще се пробва.

    ОтговорИзтриване