Продукти:
1 пиле или 1 кг. бутчета
4 моркова средно големи
250 мл. доматен сос
1 глава чесън
1-2 с.л. вегета или пикантина
1ч.л. червен пипер
150 мл.бяло вино
сол, черен пипер
олио
Приготвяне:
На дъното на йенски съд слагаме доматения сок. Запържваме пилешкото месо до златисто в олио и го поставяме върху доматите. В същата мазнина пържим нарязаните на колелца моркови и филийките чесън. Изсипваме върху пилето. Добавяме подправките и виното, изливаме мазнината от пърженето и разбъркваме. Затваряме с капака йената и печем около 30-40 минути на 200 градуса до готовност. Приготвено по този начин пилето е много пикантно и вкусно.
1 пиле или 1 кг. бутчета
4 моркова средно големи
250 мл. доматен сос
1 глава чесън
1-2 с.л. вегета или пикантина
1ч.л. червен пипер
150 мл.бяло вино
сол, черен пипер
олио
Приготвяне:
На дъното на йенски съд слагаме доматения сок. Запържваме пилешкото месо до златисто в олио и го поставяме върху доматите. В същата мазнина пържим нарязаните на колелца моркови и филийките чесън. Изсипваме върху пилето. Добавяме подправките и виното, изливаме мазнината от пърженето и разбъркваме. Затваряме с капака йената и печем около 30-40 минути на 200 градуса до готовност. Приготвено по този начин пилето е много пикантно и вкусно.
Много апетитно пиленце, с любимите моркови. Придърпвам си чинийката, Веси! Вкусна и щастлива седмица!
ОтговорИзтриванеМного апетитно пиленце, с любимите моркови. Придърпвам си чинийката, Веси! Вкусна и щастлива седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Теди, да ти е сладко с морковите:)
ИзтриванеЧудесно и вкусно е станало, Веси! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМерси, Траянче, поздрави и за теб!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванене съм приготвяла пиле точно по такъв начин - с моркови.Интересна и много бърза и лесна рецепта.
Поздрави !
Ели, разнообразие е, нещо малко по-различно от обичайното, макар пак да е с достъпни и обичани продукти.
ИзтриванеКомбинацията на пиле, печено с моркови е страхотна и много вкусна, на мен обаче ми е непозната с добавка на домати. Пиле с доматени сосове готвя и ни харесва, но тогава оставям соса натюр, само на масло. Ех че дълго стана - исках да кажа, че в доматен сос не съм слагала никога моркови, изключая Болонезето, но пък изглежда добре и бих опитала, Весе. Още повече, че сготвено под капак в йена става винаги превъзходно. :)
ОтговорИзтриванеЗапознайте се тогава:) с рецептата и да ви е сладко:))
ИзтриванеПрегръдка!