понеделник, 25 април 2016 г.

Гофрети от бутертесто


Два пъти правих тези гофрети, които видях при Ева Тонева - бързи, лесни и и ужасно вкусни, пристрастих се.

Не ми беше идвало на акъл. Затова непременно искам да споделя направата им... Пиша моя вариант:



Гофрети от бутертесто














































Продукти:
500 гр бутертесто от Лидл (другото магазинно не ми харесва)

сладка плънка
шоколад с карамелени парченца(пак от Лидл)


солена плънка
бяло месо от печено пиле - около 250 гр
около 80 гр моцарела
сол
черен пипер
малко чубрица
2 кисели краставички


Приготвяне:
Купувам от замразеното тесто, затова размразих предварително. Без да е разточено тестото го нарязах на 16 правоъгълничета (на две, на две, на две докато станаха колкото локумчета). Всяко едно разточих отделно внимателно на правоъгълник с размери 10 на 20 см горе долу, защото гофретника ми прави квадратни гофрети с размер 10 см.

За сладката плънка стопих шоколада с малко прясно мляко, като поизстина сложих от него на половината правоъгълничета, като покрих, сгънах на две, да стане квадрат. Притиснах хубаво по краищата и сложих в хладилника за 10-15 минути, едните останаха и за сутринта.

За солената плънка просто нарязах всичко и смесих + подправките. По същия начин напълних гофрети и прибрах в хладилника.

След 10-15 минути се загрява гофретника и се изпичат до желаното зачервяване.

Плънката с шоколада ми поизтече, но не попречи за вкуса това, следващия път или ще сложа шоколада на парчета, без мляко или ще мажа краищата с белтък, да слепи по добре.

Направо стават фантастични, убийствено вкусни - крехки, хрупкави...ммм, децата били на диета, та излапахме и техните Този вкус точно търсех

6 коментара:

  1. Вкуснотийка, Весе! Като нямам гофретник... ще се почерпя от твоите!
    Поздравим Валя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Става, Вале, но ако имаш тостер - и с него биха станали:)

      Изтриване
  2. Чудесна закуска, а тези с пилешкото - направо за мезе на питието!

    ОтговорИзтриване
  3. Тези съм ги пропуснала при Ева, но сега няма пропуск. Имам гофретник, ще се пробвам.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, погледни ги и при Ева, та съвсем да ти се отвори апетит:))

      Изтриване