Необходими продукти:
1 кг свинско филе
300 г кайма
стрък праз
1 к.ч. ориз
кисело зеле
олио
сол
черен
червен пипер
Приготвяне:
Приготвяне:
Филето се нарязва на филии по 1 см. Начукват се на много тънко. Поръсват се с черен пипер.
Каймата се запържва олио, прибавя се нарязания праз, ориза, червения пипер и се залива с чаша вода. Посолява се леко и се оставя докато се поеме водата.
Във всяко зелево листо се разстила от филето, поставя по 1 с.л. плънка, завива се като сарма.
Сармите се нареждат в гювеч и се покриват със зелеви листа, налива се топла вода, да ги покрие. Затваря се гювеча и се пече до готовност.
Каймата се запържва олио, прибавя се нарязания праз, ориза, червения пипер и се залива с чаша вода. Посолява се леко и се оставя докато се поеме водата.
Във всяко зелево листо се разстила от филето, поставя по 1 с.л. плънка, завива се като сарма.
Сармите се нареждат в гювеч и се покриват със зелеви листа, налива се топла вода, да ги покрие. Затваря се гювеча и се пече до готовност.
Охо, каква вкусотия, Веси! И месце, и кайма - супер!
ОтговорИзтриванеХа, и ти ли си месарка:)
ИзтриванеСтрахотна идея, Весенце!
ОтговорИзтриванеВкусно та вкусно!
Не много подходящо за жегата, която настана тук днес, но рецептата съм приготвяла в студено време.
ИзтриванеЛюбими сарми.
ОтговорИзтриванеТрябва и на моите да им сложа подобно заглавие - нещо по чорбаджийски
Ти си имаш запазена марка - по дзверски по ще ти отива:))
ИзтриванеДобра идея - и без това сърмите са си ДЗВЕРСКИ
ИзтриванеЧорбаджийска работа! Чудесни са. Поздрави, Веси!
ОтговорИзтриванеКато ще е да е, нали Кате?:))
Изтриване