Направете
си тези апетитни филета набързо за вечеря, след края на работния ден. Освен, че
са изключително бързи, гарантирам ви наслада за небцето с един нов ненатрапчиво
сладко-солен вкус, който ще ви очарова. Рецептата я имам от бившата ми колежка
Настенка.
Карамелизирани пилешки филета
Карамелизирани пилешки филета
Продукти:
1 бр пилешко филе или пеперуда
3-5 супени лъжици захар
сол, черен пипер
Приготвяне:
Пеперудата се разделя на две през средата и всяко парче се разделя хоризонтално на още две части - получават се 4 тънки пържоли. Овкусяват се с черния пипер и солта и се оставят да поемат подправките 20 минути./ Месото може предварително да се маринова в бяло вино./ Изсипваме в тефлонов тиган 1 с.л. олио и захарта. Изчакваме да се разтопи и слагаме филетата. Те започват леко да се карамелизират, обръщаме ги неколкократно, да се изпържат и от двете страни. Леко проверяваме с вилица готовността - бързо стават. Филетата придобиват страхотен, апетитен вид, а вкуса е прекрасен, захарта почти не се усеща - щом моите консервативни елементи го харесват... Аз моята порция си я поливам със сосчето - чудно е!
Пробвала съм и с крилца - вкусно е, но много се омазваш
Това много вкусно ми изглежда. Трябва да го опитам...
ОтговорИзтриванеЕдно местенце, което ще следя с удоволствие :)
ОтговорИзтриванеЧестито, Веси!
Пожелавам много вдъхновение!
Аля, да ти е сладко - и в пряк, и в преносен смисъл!
ОтговорИзтриванеИлианка, добре дошла и сърдечно благодаря, и аз не те изпускам ::)