вторник, 20 май 2014 г.

Карамелизирани пилешки филета


Направете си тези апетитни филета набързо за вечеря, след края на работния ден. Освен, че са изключително бързи, гарантирам ви наслада за небцето с един нов ненатрапчиво сладко-солен вкус, който ще ви очарова. Рецептата я имам от бившата ми колежка Настенка. :smile1:



Карамелизирани пилешки филета


Продукти:
1 бр пилешко филе или пеперуда
3-5 супени лъжици захар
сол, черен пипер

Приготвяне:
Пеперудата се разделя на две през средата и всяко парче се разделя хоризонтално на още две части - получават се 4 тънки пържоли.
Овкусяват се с черния пипер и солта и се оставят да поемат подправките 20 минути./ Месото може предварително да се маринова в бяло вино./ Изсипваме в тефлонов тиган 1 с.л. олио и захарта. Изчакваме да се разтопи и слагаме филетата. Те започват леко да се карамелизират, обръщаме ги неколкократно, да се изпържат и от двете страни. Леко проверяваме с вилица готовността - бързо стават. Филетата придобиват страхотен, апетитен вид, а вкуса е прекрасен, захарта почти не се усеща - щом моите консервативни елементи го харесват... :thumbup:Аз моята порция си я поливам със сосчето - чудно е!
Пробвала съм и с крилца - вкусно е, но много се омазваш ;D

3 коментара:

  1. Това много вкусно ми изглежда. Трябва да го опитам...

    ОтговорИзтриване
  2. Едно местенце, което ще следя с удоволствие :)
    Честито, Веси!
    Пожелавам много вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  3. Аля, да ти е сладко - и в пряк, и в преносен смисъл!
    Илианка, добре дошла и сърдечно благодаря, и аз не те изпускам ::)

    ОтговорИзтриване