Агнешка супа "Магирица"
Продукти:
1кг. агнешки дреболии /агнешки комплект/
2-3 връзки пресен лук
1 връзка копър
1 чаена чаша ориз
Сока от 1 лимон
2-3 яйца
1 червена чушка за украса
2-3 с.л. масло
Сол
Черен пипер
Приготвяне:
Вътрешностите се измиват, заливат се със студена вода и се кипват, след което водата се сменя. Слагат се отново да се сварят почти до готовност (може в тенджера под налягане за 20 минути). Изваждат се, нарязват се на дребни парчета и се връщат в прецедения бульон. Като заври се добавят ситно нарязаните лук и копър, маслото и ориза. Разбиват се яйцата и към тях на тънка струйка се добавя лимоновия сок, като се разбива. Проверява се дали дреболиите и ориза са готови и се дръпва от огъня. Постепенно се добавя яйчената смес, като се бърка, да не се пресече. Поднася се с дребно нарязана чушка за украса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар