събота, 31 май 2014 г.

Агнешка супа "Магирица"



Докато сме в сезона на агнешкото, да ви представя една любима и много вкусна гръцка супа, която  зная от колежка:

Агнешка супа "Магирица"

Продукти:

1кг. агнешки дреболии /агнешки комплект/ 
2-3 връзки пресен лук
1 връзка копър
1 чаена чаша ориз
Сока от 1 лимон
2-3 яйца
1 червена чушка за украса
2-3 с.л. масло
Сол
Черен пипер

Приготвяне:

Вътрешностите се измиват, заливат се със студена вода и се кипват, след което водата се сменя. Слагат се отново да се сварят почти до готовност (може в тенджера под налягане за 20 минути). Изваждат се, нарязват се на дребни парчета и се връщат в прецедения бульон. Като заври се добавят  ситно нарязаните лук и копър,  маслото и ориза. Разбиват се яйцата и към тях на тънка струйка се добавя лимоновия сок, като се разбива. Проверява се дали дреболиите и ориза са готови и се дръпва от огъня. Постепенно се добавя яйчената смес, като се бърка, да не се пресече. Поднася се с дребно нарязана чушка за украса. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар