АПЕТИТКА „БАБА МИЛКА”
Продукти:
200гр.люти чушки*
1 краставица
1 ч.ч. оцет
1/3ч.ч.олио
1с.л.захар
сол на вкус
1 връзка пресен чесън
1/2вр.магданоз
1/2вр.копър
Приготвяне:
Чушлетата се изпичат, поопърлят на котлон/скара. Аз не ги белих, но ако са с дебела люспа ще трябва. Почистват се от семето и се нарязват на дребни парченца. Добавя се и нарязаната на ситни кубчета краставица. Чесъна, копъра, магданоза също се наситняват и се добавят. Заливат се със сместта от олио, оцет, сол и захар. Обърква се добре и се оставя да престои.
*Моите в случая бяха от тези дългичките, подобни на чорбаджийски, но по-тъмно зелени – само такива имаше на пазара, пък и не са толкова люти.
Да поясня за "баба Милка" - съседка и роднина, около която съм отраснала. Рецептата е бърза и лесна, много подходяща за сезона и отваря вълчи апетит.
Страхотна е тази рецепта, Весе! Направо я обожавам тази апетитна, добре, че ме подсети, тази година още не съм правила. Сега ще направя и ще споделя :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, Пепи, че ти се харесва и благодаря за отделеното време!
ОтговорИзтриванеЯла съм такава апетитка на село при сватята. невероятно вкусно и иска доста хлебец!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер!
Тилия, за мен е чест посещението ти в блога! Сърдечно благодаря, радвам се на гостуването ти.
ОтговорИзтриванеВесе, не става ли много люта?...Изглежда много апетитно..ние по принцип обичаме лютичко..ама да не е много...
ОтговорИзтриванеАля, то зависи от чушките, тези които съм описала не са много люти - дълги са като чорбаджийските, но малко по-дебели и по-тъмни..., не знам дали ги има при вас и какъв сорт са. И ние обичаме умерено люто.
ОтговорИзтриване