събота, 25 юни 2016 г.

Масленки гъбки


Масленки гъбки



Продукти:




2 ч. ч. пудра захар /пресята без бучки/
2 ч. ч. свинска мас(аз обикновено ползвам маргарин за печене)
2 ванилии
брашно колкото поеме до средно меко тесто/ около 800 гр./

Приготвяне:

Правят се топчета  и се нареждат в суха тава на разстояние.
Всяко топче се притиска леко с отвора на малко шише, потопено в кафе на прах /аз използвам шише от от течна есенция/
Пекат се в предварително загрята фурна на 150 градуса, да останат бели.
Готови са когато се отлепят от тавата и започнат да се местят.

Рецептата е на Мивис от времето когато "Гответе с мен" беше това, което беше...




8 коментара:

  1. Любими и страхотни в твое изпълнение, Весе!
    Поздравления за двете ви, благодаря за чудесната идея и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Дианка!
      Тези сладки не са много летни, но пък са си класика!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Много ме радва одобрението ти, Иван!

      Изтриване
  3. Веси,
    помня вкуса на тези гъбки от старите времена.Наистина навремето много често ги правих и бяха много вкусни.Радвам се, че ни припомни тази вкусна рецепта.
    Позабравени, но запомнящи се вкусове.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ми кажеш ти на ушенце кой набор си, че като каже това "навремето" и си представям, че си колкото мама, а всъщност ти май си по-млада от мен:)
      Аз не ги помня тези сладки от "навремето", поне мама не е правила, научих ги преди десетина години от форума на "Гответе с мен".

      Изтриване
  4. Много ги обичам! Браво, мила! Усмихнато лято от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък много обичам да ти гостувам, та няма да ти се размине лятото без мен:))

      Изтриване