неделя, 10 април 2016 г.

Пикантно пиле с моркови



Продукти:

1 пиле или 1 кг. бутчета
4 моркова средно големи
250 мл. доматен сос
1 глава чесън
1-2 с.л. вегета или пикантина
1ч.л. червен пипер
150 мл.бяло вино
сол, черен пипер
олио

Приготвяне:
На дъното на йенски съд слагаме доматения сок. Запържваме пилешкото месо до златисто в олио и го поставяме върху доматите. В същата мазнина пържим нарязаните на колелца моркови и филийките чесън. Изсипваме върху пилето. Добавяме подправките и виното, изливаме мазнината от пърженето и разбъркваме. Затваряме с капака йената и печем около 30-40 минути на 200 градуса до готовност. Приготвено по този начин пилето е много пикантно и вкусно.

9 коментара:

  1. Много апетитно пиленце, с любимите моркови. Придърпвам си чинийката, Веси! Вкусна и щастлива седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно пиленце, с любимите моркови. Придърпвам си чинийката, Веси! Вкусна и щастлива седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Теди, да ти е сладко с морковите:)

      Изтриване
  3. Чудесно и вкусно е станало, Веси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Траянче, поздрави и за теб!

      Изтриване
  4. Веси,
    не съм приготвяла пиле точно по такъв начин - с моркови.Интересна и много бърза и лесна рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, разнообразие е, нещо малко по-различно от обичайното, макар пак да е с достъпни и обичани продукти.

      Изтриване
  5. Комбинацията на пиле, печено с моркови е страхотна и много вкусна, на мен обаче ми е непозната с добавка на домати. Пиле с доматени сосове готвя и ни харесва, но тогава оставям соса натюр, само на масло. Ех че дълго стана - исках да кажа, че в доматен сос не съм слагала никога моркови, изключая Болонезето, но пък изглежда добре и бих опитала, Весе. Още повече, че сготвено под капак в йена става винаги превъзходно. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Запознайте се тогава:) с рецептата и да ви е сладко:))
      Прегръдка!

      Изтриване