неделя, 2 ноември 2014 г.

Тръкан чакань

Тази рецепта видях отдавна в предаването на Звездев. Приготвяше я една баба от някакво село - бързо, лесно, вкусно и евтино :smile1: Трябва само да имате поне за няколко дни червено цвекло (чакань).

Тръкан чакань


Продукти:

1 глава червено цвекло мариновано
1/2 к.ч. олио
2 яйца
1 суха червена чушка
сол на вкус 

Приготвяне:


Цвеклото се измива, обелва и накисва в студена, посолена вода. Престоява така няколко дни, да се маринова и осоли.
Маринованото цвекло обелваме отново, настъргваме на едро ренде. Пържим го в сгорещено олио. Прибавяме стритата суха чушка/може и люта да е/. Чукваме яйцата и пържим по желание по-рохки или по стегнати. Ако е нужно се посолява още.

Опитайте, много е простичко, но е вкусно. Гарнирах го с пържена шунка :smile1:



7 коментара:

  1. Много интересна рецепта! Звучи вкусно :-)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Вили! Отбих се и аз при теб, ама зайчето горкото ме стресна, та не продължих:))Много са мили и ни е жал да ги хапваме. Поздрави и за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Звучи вкусно,Веси,бабините рецепти никога не подвеждат и си заслужават!Хубава седмица с повече усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много обичам такива простички рецепти, пък и вкусни са, Роси. А и момента в държавата ни е такъв, че гурме рецептите си е малко цинично да се рекламират, при все че има хора в недоимък...Е, за всеки влак си има пътници, но хубаво е да има и едното, и другото. Прегръдка!

      Изтриване
  4. Ейййй,голяма пъргавелка си.....Кога го видя бе момиче,кога го направи...?!:))))
    Ама пък как си го спретнала това бабино ястие,...нямам думи!Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо, Миленче...Аз се подвизавам в блог пространството отдавна, поне от 2006г. публично. Та част от рецептите тук вече съм публикувала на друго място:) И ги редувам тук - стари, нови. Тази ми е стара рецепта, не ми се ходи да видя от кога точно, но сигурно от преди поне година, такава ми ти пъргавелка съм аз...То за готвенето съм, обаче докато видят бял свят...Така, пускайки стари ми изостават новите, ама това е положението. Реших, че е подходящо за сезона и го пуснах сега просто. В общи линии хаотично списвам блога, ха-ха.:)

      Изтриване
  5. Весе, много обичам цвеклото. Това е невероятна рецепта! Ще я пробвам задълджително.
    Прегръдки миличка!

    ОтговорИзтриване