понеделник, 4 януари 2016 г.

Аурелия...и не само тя:)

По Коледа стават чудеса...
Не вярвах, че живота ще ни срещне скоро.
Познаваме се от 2007 година. Форума на "Гответе с мен" се оказа за мен неизчерпаем източник на приятели.
Пристигнаха с мъжа и от Баку в навечерието на Бъдни вечер. Толкова се вълнувах на летището, докато се появят, че щях да се разплача от очакване...
За краткия им престой се видяхме няколко пъти, гостуваха ни и у дома, много, много приятни моменти изживяхме...Е, един недоставен диван ме попритесни, но пък когато толкова симпатично ти кажат на чаровен български "Аз се извинявам, че ви притеснявам" - мигом притесненията отстъпват място на смеха и шегата:))

Аурелия...
Името е от латински и означава злато. Еми такава е...точно такава, каквато си я представях - и външно, и по характер...А мъжа и - той задмина очакванията ни дори - не познавам по-забавен човек, изключително интересен и с уникално чувство за хумор...от години не се бях  смяла така....Толкова добре се чувствахме всички, сякаш до вчера сме били все заедно. Аля и К. са толкова истински, непринудени, човечни, земни, толерантни, умни, позитивни, забавни, "замечательние"...
Засипаха ни с подаръци, сладкиши, чай, нар, подариха ни и ...нова мечта...























Едва сега сядам да пиша публикацията, когато си заминаха и изненадващо за мен не успявам да намеря думи да опиша колко много съм щастлива от тази среща...
Аля:), Алечка - Малечка:), Фъстъче:), знаеш колко сме мечтали за това:), колко сме си бъбрили от разстояние, колко неща сме споделили и преживели заедно...
Времето заедно отлетя неусетно и ни беше съвсем, ама съвсем недостатъчно, не успяхме чисто по женски да се поразходим, да си подърдорим, но пък чудесно е, че и половинките ни така добре си допаднаха...децата също са впечатлени, макар от беглата среща.
Колко тостове вдигнахме, колко хубави думи разменихме, колко красиви мигове преживяхме.
Просълзихме се на раздяла, макар че се разделихме така, сякаш утре пак ще се видим!
Дано сме живи и здрави всички, дано се сбъднат мечтите ни, дано се видим отново скоро.





И добре, че дойде Аля от хиляди километри за да ни организира и да се видим с още две кулинарни другарчета (и техните половинки), с които си обещаваме също отдавна.
Ирма и съпруга и, както и Голем Дзвер и съпругата му:)
Ще си пийваме с удоволствие дарените ни от сърце пазарджичко винце и ракия:)
Макар срещите да бяха кратки - прекрасни впечатления имаме и от двете семейства, много, много мили хора, обикновени, искрени и неподправени...
Снимки няма да кача от срещите, защото не съм поискала разрешение, ще си ги оставя само за домашна употреба:)

Последните години ми се налагаше да контактувам (макар и служебно) ежедневно с лоши, злобни, завистливи, лицемерни и негативни хора, не преувеличавам - напротив. Наскоро се откъснах от тази зловреда среда.
Но през тази година явно си наваксвам - толкова хубави, добросърдечни, мили, обичливи, състрадателни, искрени, истински хора срещнах, наред със старите ми приятели - намерих нови и се чувствам наистина много щастлива и ентусиазирана от това.
Не че съм се съмнявала в превеса на доброто над злото, но съм приятно изненадана от факта колко чудесни хора има около мен, около вас, около всички нас, само трябва да се огледаме. И...доброто е заразно - да знаете, усмивката ражда усмивка, протегнатата ръка - прегръдка, отвореното сърце - обич!
Благодаря ви, че ви има скъпи мои приятели!
Щастлива съм, че имахме шанса да се запознаем и на живо!
Вярвам, че срещите ни тепърва предстоят и ги очаквам от сега!
За тези, които намериха очарование в гъстата софийска мъгла (туман):)




19 коментара:

  1. Не знам какво да напиша ... Сякаш аз съм била с вас и съм изпитала всичко, което си написала Веси! Просълзих се ... Пожелавам това ваше приятелство да просъществува завинаги, толкова сте сладки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Би било чудесно, Вили, да се беше присъединила:)Благодаря ти за това мило отношение!

      Изтриване
  2. Знам колко чудесни и зареждащи са тези срещи на живо, Веси и тайничко мъъъъъъничко ви завиждам :)
    Прекрасно е, че сте успели да се срещнете с Аля и си имате нова мечта.
    Ще се радвам да разбера, че е осъществена :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Илианка, ама само мъъъъничко:)
      Наистина е прекрасно!
      А мечтите са за това - да очакваме да се сбъднат, а на тяхно място да има нови:)Прегръдка!

      Изтриване
  3. Чудесна среща, макар и кратка. Чудесни хора.
    Дано да има и нови такива, зареждащи ни с добро през настоящата година.
    За нас беше една приятна изненада. А винаги като има и изненада, има и някой дето остава без подарък... Нищо - следващия път - и то двоен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано, дано, дано...
      Благодаря ти, Бате:))
      Радвам се, че е била приятна изненадата, че ми беше притеснено:)
      Еми то това беше подаръка - изненадата:))

      Изтриване
  4. Аз още не съм се събрала с мислите за да напиша публикацията си за България, за София и за вас, приятели. Защото от тук нататък вие сте за мен приятели сега и в реалност. Толкова беше вълнуващо да ви видя и прегърна в реалния живот. Ех, какви снимки. Благодаря,Весенце!Благодаря, че те има! Благодаря, че си ми приятелче толкова близко! Благодаря и на Росен!Удоволствието беше изцяло наше :)))) Колко се смяхме. Беше наистина забавно и весело. Обещавам да се видим пак. Не знам кога ще е, но съдбата е благосклонна към нас. Още не мога да повярвам, че се видяхме. Толкова бързо отминаха 10 дена. Защо хубавото отминава толкова бързо? :(
    Радвам се, че успяхме да се видим и с Ирма и Дзвера и съпругата му.
    Прегръщам ви силно и горещо!

    P.S. Забрави да снимаш магаренцето :)))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Та за дивана...е не мога да спя сега, като не дойде пустия диван :))))))))))))))))))))))))))
      Прегръщам те силно.

      Изтриване
    2. То мислиш, че аз ги събрах ли, мислите:))нещо май не ми се получава по принцип в последно време, но то това е от ЕГН -то:))
      Като един миг отлетя времето неусетно...Липсвате ни!
      Снимките ги бива, нали, не като качество, но като емоция:)
      Знаех си аз, че ще забравя нещо - добавих Марко(магаренцето, де), и то два пъти (с новия апарат)!
      Мани, мани, тоз диван...изложи ни:)

      Изтриване
  5. Потвърждавам, срещата бе колкото чакана и желана, толкова приятна и зареждаща с позитивизъм! Радвам се, че успяхме да се видим, макар в самия край на годината, Весе, но пък какъв по-добър завършек от шумна и весела компания, събрала мили хора с широки сърца и пръскащи безспир усмивки!
    Благодаря ви, на теб, Росен, Аля и Кямран за няколкото щастливи часове, отлетели като миг! Това е само началото на хубавия филм и се надявам скоро да осъществим и продължението му! А до тогава да ви е сладко и Наздраве!
    Прегръщам те много, Веселушке! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ама си струваше чакането, нали!
      Сладурка си ти, така чувствителна, и притеснителна, и чаровна - както ми се харесва:)), а М. момчето, което ти бере цветя за снимките - прекрасно!

      Изтриване
  6. Ех, разминахме се с Вас?!
    А Весето и Росен ми бяха приятната изненада. В негово лице - мой вариант на запален пушач, но по-млад, по -строен и с хъс ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бате, ама наистина - три възрасти, т.е. горе долу от три десетилетия сме трите семейства, а как си допаднахме...
      Ще трябва да си поговорим със З. относно този вреден навик, дали пък дружно няма да можем да го изкореним:)), не за друго, а от тревога по здравето ви...

      Изтриване
    2. Ваш ред е да последвате младите :))))..Нашия човек К. спря ги и се чувства прекрасно... Иначе не та не..:))))
      Прегръдки!
      На полвинките поздрави от нас!

      Изтриване
    3. Липсвате ни :(
      Предлагам следващия път на маса, по-български с питка, ракийка и месенце :)))

      Изтриване
    4. И шоколадова торта! В днешно време е по добре ние да се учим от по-младите - в тях е бъдещето и шанса да променят света към по-добро!

      Изтриване
  7. Страхотни са тези срещи, Веси! Много зареждащи, позитивни и усмихнати! Аля и К. са прекрасни! И най-хубавото е, че сте се събрали по време на празниците, и с другите блогъри кулинари и техните половинки! Пожелавам ти още много такива вдъхновяващи приятелски срещи, Веси! Бъдете здрави и сбъдвайте мечтите си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си права, Теди, много са приятни и зареждащи тези срещи! Трябва да сме отворени към света и към нови приятелства, дето се казва колкото повече - толкова повече, макар че е важно не количеството, а качеството. Но човек винаги има шанса да срещне прекрасни хора и трябва да го грабне на мига!

      Изтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване