четвъртък, 14 януари 2016 г.

Шоколадово руло


Още една прекрасна рецепта от блога на Вероника - ужасно ми липсва предишния и, нездравословен начин на хранене .


Шоколадово руло




Продукти:

за блата:
5 яйца
100 г захар
100 г брашно
2 с. л. какао
2 ванилии

за крема:
150 гр омекнало масло
200 гр млечен шоколад
4 с.л. ситно смлени орехи
3 с.л.сухо мляко
3-4 с.л. пудра захар

за глазурата:
100 гр млечен шоколад
3-4 с. л. течна сметана

Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, прибавете брашното, какаото, ванилиите и отново разбийте. Изпечете блата в тавата към фурната с хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна. Внимавайте да не стане сух, трябва да е мек и пръхкав, не препичайте.
Още горещ, го сложете върху кърпа, поръсена с пудра захар и го навийте на руло. Оставете го, докато изстине. След това развийте внимателно.
Докато изстива пригответе крема. Разбийте маслото с пудрата захар, после прибавете орехите и есенцията. На водна баня разтопете шоколада и докато е топъл, сложете в него сухото мляко, разбъркайте.След като се охлади го смесете с маслото. Разбийте добре, изчакайте да изстине съвсем и го намажете върху блата. Навийте на руло.
Разтопете на водна баня шоколада за глазурата, добавете и сметаната и разбъркайте хубаво. След като глазурата е готова, оставете я да се охлади леко и я полейте по повърхността на рулото. По желание декорирайте с бял шоколад и орехови ядки.




Рони, ако четеш сега, изкуших ли те да си нарушиш диетата:)

6 коментара:

  1. Веси,
    чудно е рулото.При това и много лесно за направа.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Ели, наистина не е трудно за направа. Прегръдка!

      Изтриване
  2. Много майсторско представяне,Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, разменям парче за една от твоите манджици:))

      Изтриване