Кронъти от бутертесто
Винаги съм се чудила дали може да се пържи бутертесто. Някъде в нета видях преди време този лесен вариант на така известните в Америка кронъти (Не че съм ходила и видяла, но гледах предаване по телевизията). Е, ще направя и тях някога, но сега имах останало бутертесто и се сетих как да го оползотворя.
Продукти:
бутертесто - ползвам на Лидл
олио
пудра захар
Приготвяне:
Изрязваме от бутертестото пръстенчета, може с две чаши с различен диаметър. Загряваме повече олио и пържим пръстенчетата на маслена баня до зачервяване. Изваждаме и още топли поръсваме с пудра захар и сервираме.
Весе,мАни го името-трудно да произнясяне....трябва да се побългари.Иначе че бих отказала нищо от бутер тесто на Лидъл.Щом сте си ги хапнали така,значи е вкусно.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Права си, Живе, и аз не си падам много по "вносните" имена:)
ИзтриванеХм, интересно? Сега остава да пробваме, Весе;) Хубав ден ти желая!
ОтговорИзтриванеИ аз до сега не съм пържила бутер тесто,но щом го препоръчваш туй чудо ще се пробва....Прегръдки,Веселушке:)
ОтговорИзтриванеМарте, Миленче, ако не ви се занимава с оригинала и този вариант ще ви свърши работа!
ОтговорИзтриванеОх, Весе, не съм и чувала за кронъти (само за донъти :) ) но май ще трябва да опитам. Благодаря ти за идеята! Поздрави и слънчев ден!
ОтговорИзтриванеВале, те оригиналните кронъти звучат по-вкусно от донътите (ох, права е Живето, изкривих си езика), но не съм ги приготвяла, тези са им бледо, бързо копие:))
ОтговорИзтриване