около 300 грама суров боб ( всъщност го замервам с една купичка)
1 морков
1 глава лук
3- 4 скилидки чесън
2 сухи чушки
половин връзка левурда
шепа нарязана замразена манатарка
4-5 стръка девесил
2-3 стръка джоджен
сол
олио
универсална подправка - смлени зеленчуци.
2 с.л. брашно
1 с.л. чарвен пипер
Начин на приготвяне:
Боба накисвам от предната вечер, изплаквам и слагам да заври, сменям водата и пак на котлона. След завиране добавям струя олио наряания лук, морков, сухата чушка, универсалната подправка и пресования чесън и оставям докато боба е полуготов. Посолявам и добавям замразените гъби и вече оставям да се свари съвсем. В отделен съд сипвам олио и в него разбърквам на котлона брашното, не много дълго, добавям червения пипер и изливам запръжката в тенджерата. Добавям нарязаните зелени подправки - левурдата, джоджена и девесила, да клокне и свалям от котлона. Много вкусен боб се получи.
Прекрасен е фасула Веси.Любим в нашия дом.Така,че запазвам рецептата за да я изпробвам.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Непременно опитай - чуден беше, и ние много го обичаме!
Изтриване