сряда, 15 март 2023 г.

Пилешки фенери/гръбчета на фурна



В една от затворените кулинарни ФБ групи видях това вкусничко и лесно предложение. Ако не се лъжа рецептата е на Мони Каменова. Досега съм ползвала пилешки фенери само за приготвяне на супа, макар че доста е връткаво да се обезкостят после, супата става най-вкусна с тях, или с цяло варено пиле.
Чудесно мезе за бира, а аз си ги хапвам и за вечеря, с печени зеленчуци и/или свежа салата. 

Необходими продукти:
Две тарелки пилешки фенери или колкото искате (купувам от Лидл, охладени, идеално почистени са)
сол
черен пипер
червен пипер
може да сложите и малко масло, но те си имат мазнинка

Начин на приготвяне:
Месото се измива, подсушава и овкусява със солта и подправките. Слага се в тавичка, налива се малко водичка (може бира) отстрани и се пече до готовност.

2 коментара:

  1. Прекрасно пилешко със зеленчуци Веси.Става бързо и много лесно, а изглежда прекрасно.Ние смесваме бира и малко вода за печенето.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване