неделя, 26 март 2023 г.

Печени пилешки бутчета с пресен лук






Тази рецепта видях в една ФБ група - "Старите гозби и модерните рецепти", споделила я е една симпатична дама - Евгения Русева, и добре е направила - лесна и чудесна е!

Необходими продукти:
5 цели пилешки бутчета, деля ги на две
червен пипер
бял пипер
джоджен
пикантина
3 връзки пресен лук

Начин на приготвяне:

В купа смесвам червен, черен(бял) пипер, джоджен и пикантина. Разбъркам добре подправките и бутчетата. Подреждам ги в тава. Поливам със струйка олио, наливам 1 ч.ч. бира. Покривам с фолио и пека, в предварително загрята фурна на 180° за около час, мисля, че и 40 минути са достатъчни. Изваждам тавата, махам фолиото и прибавям нарязани 3 вр. зелен лук. Покривам тавата отново с фолиото и връщам във фурната, да поомекне лука. Накрая махам фолиото и запичам бутчетата със зеления лук до златисто.

1 коментар:

  1. Много лесно и вкусно ястие.Да, Евгения Русева има чудесни рецепти - лесни и много вкусни.
    Поздрави Веси !

    ОтговорИзтриване