неделя, 6 февруари 2022 г.

Супа от пушено пилешко бутче и топено сирене




Необходими продукти:

1 обезкостено пушено пилешко бутче (купувам от Лидл)
4-5 средни картофа
1 морков
1 глава лук
1 с.л. олио
4 триъгълничета топено сирене
2 листчета топено сирене
универсална подправка(моята е домашна) или кубче бульон 
черен пипер
сол ако е необходимо


Начин на приготвяне:

В тенджера с олио сотирам лука и моркова, да си пусне цвета. наливам 2,5 литра вода и добавям нарязаните на кубчета картофи и пиле. когато картофите са сварени нарязвам в супата топеното сирене на триъгълничета, а това на листчета пускам цяло. Тук ще вметна, че моята леля, която е била цял живот главен готвач на Слънчев бряг по ресторантите, вече пенсионерка, наскоро ми кача, че не застройва вече супите а пуска вътре няколко лисчета от сиренето за тост, на листчета, бързо, лесно и определено много вкусно.
Варя сухата още няколко минути, да се стопи сиренето, дръпвам отогъня и поръсвам с нарязан магданоз. Аз задължително си подправям с лимон. Страшно вкусна супичка.



Рецептата е от сп. Кулинарен журнал, бр.2/2016 г.

3 коментара:

  1. Веси,
    Сега е време за супи.Все още е студено и една топла, сгряваща супа е традиция по това време.Преди години много често използвах пушено пиле.И нямаше да се сетя да направя такава супа.Интересно и вкусно предложение.При това лесно за изпълнение.Изглежда прекрасно.
    Лек ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, ти нямало да се сетиш...И аз така си казвам при всяка твоя наистина уникална авторска рецепта! А мен тук подсети списанието:)

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване