Необходими продукти:
1 стрък праз лук
парче тиква
парче тиква
3-4 гъби кралска печурка
4-5 сушени сини сливи без костилка
универсална подправка
3 с.л. зелена елда
пушен пипер на люспи
сладък пипер
черен пипер
сол
дафинов лист
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
В подходящ съд загрявам олио и задушавам нарязаните праз, тиква и гъби. Накрая добавям и сините сливи, също на парчета. Доливам вода, до желана гъстота и като заври слагам елдата и подправките. Варя до разваряване на елдата, докато ястието се сгъсти. Поднасям с поръсен магданоз. На мен ми се услади тази напълно измислена постна гозба, но другите не пожелаха да опитат.
Още от екрана се усеща уханието й! Вкусно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа, наистина ухаеше страхотно.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеаз същото си мисля като Иван в горния коментар.Не мога да устоя на твоята яхния съдейки по снимките.Страхотна е.Ще я пробвам.Жалко, че свършихме тиквите - цигулки.Но има на пазара сортове други тикви.
Поздрави, спорна седмица !
Да, това е по твоята част, постно, макар не сурово. Обаче моите човеци у дома така и не близнаха от яхнията, казаха, че изглежда ужасно:))
Изтриване