четвъртък, 10 февруари 2022 г.

Мариновани кралски печурки




Необходими продукти: 
500 г пресни кралски печурки 
60 мл оцет 
120 мл олио,
3 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
 2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
 2 дафинови листа
мащерка суха


Приготвяне: 
Гъбите  се измиват. Големите се разрязват на четири, по-малките - на две, а най-малките  могат да се оставят цели.

В тенджера, смесете оцета, олиото, захарта и солта, добавете черния пипер, мащерката и дафиновия лист. Вода не се слага. Първоначално ще ви се стори, че течността е малко, но скоро гъбите ще си пуснат достатъчно сок.
Изсипете печурките в марината и добавете смачкания чесън.
Варете като постоянно бъркате. Оставете на котлона около 5 минути след като кипне. 
Прехвърлете в буркан и изчакайте да изстине. Оставете в хладилника за 4 часа.
След 4 часа  можете да сервирате на масата.

Рецептата е от Български фермер, от себе си добавих мащерка





4 коментара:

  1. Интересна рецепта Веси.Ще я изпробвам при първа възможност.
    Поздрави , спорна седмица и лека почивка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусни са, и тази вечер присъстваха на масата ни.

      Изтриване