Необходими продукти:
олио
парче праз, около 10 см
черен пипер
чубрица
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
сол
1 щипка бакпулвер
1 ч.л. царевично нишесте
настърган кашкавал
сол
1 щипка бакпулвер
1 ч.л. царевично нишесте
настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Задушавам в олиото лука, заедно с малко вода до омекване, поръсвам чубрица и черен пипер. Разбивам яйцата със сол, щипка бакпулвер, нишестето и млякото. Заливам лука и похлупвам тигана с капак, като намалявам температурата на степен 4 от 6 на котлона. Не обръщам, а чакам да стегне и отгоре. Отгоре поръсвам с настърган кашкавал. Поднасям със салата.
Интересен омлет Веси.Правила съм с различни добавки.Най - много омлети правя през пролетта, когато има прясна зеленина.Но и сега с праз ще е много вкусен омлета.Защото праза придава сладък вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави, бъдете здрави !
И аз правя различни, но с праз за първи път, интересен е, но няма да е сред любимите ми.
Изтриване