Необходими продукти:
За кюфтенцата:
400 гр пуешка кайма
сушен лук на пра
чесън на прах
2 филии сух хляб, накиснати във вода и отцедени
магданоз
каджун - турска подправка смес
1 яйце
За соса:
Зехтин
4-5 домата, настъргани
чесън на прах
лук на прах
каджун
Начин на приготвяне:
Омесва се каймата, заедно с подправките, яйцето и хляба и се оставя да отлежи. През това време се сварява сос от доматите и подправките, аз добавям и чаша вода, защото после соса ще се пече. Оформят се кюфтенцата и се поставят в тавичка, леко намазана със зехтин, отгоре също се поръсват с него. Пекат се и като се зачервят се поливат със соса и се допичат до загар. Страхотни стават, сочни и вкусни.
Хубавото вино идеално се допълва с това ястие!
ОтговорИзтриванеМоже, може, ама ние за алкохол, вкл. и вино се сещаме само по празници, има няма два пъти в годината:)), а чашата на снимката е празна, принципно е за бира, но аз си пия в нея фрешчето:))
ОтговорИзтриване