Пак рецепта на Иван, макар при мен конфитюра да е по-гъст. Не беше нарочно, просто обикновено правя по няколко неща и го изпуснах да се сгъсти повече. Но и така е вкусно. Отново обаче количеството е малко. Иван, да не пускаш такива миниатюрни количества повече. Направих и някои промени, захарта е наполовина.
Продукти:
720 г сладки червени чушки
50 г люти чушлета
150 г ябълки
300 г захар
50 мл червено вино
5 зърна черен пипер
1 звездичка анасон
10 мл оцет
Начин на приготвяне:
Измийте чушките и ябълките. Почистете от дръжките и семената. Ябълките обелете.Нарежете и двата продукта на парчета по 1-1.5 см . Поставете в дълбок съд, посипете със захарта и оставете да престоят минимум 12 часа да си пуснат водата. След това добавете виното и анасона и прехвърлете да заврат на силен огън. Щом кипне, намалете и разбърквайте периодично. Варете 45 мин. Свалете от огъня, извадете анасона, влейте оцета, сложете подправките и разбъркайте. Оставете сладкото да изстине напълно След това сложете в блендер и разбийте на ситни бучици. Насладете се:) С препечена филия със сирене, или гарнитура за месо.
Веси,
ОтговорИзтриванене съм правила подобно нещо с люти чушлета, но рецепти именно с тях нашумяха напоследък в нета.Надявам се догодина живот и здраве и аз да опитам подобни рецепти.
Поздрави !
И аз правя за първи път, хареса ми!
Изтриване