По тази рецепта - Пържени люти чушлета с млечно чеснов сос
Продукти:
20 бр. средно люти чушлета
60 мл оцет - пре мен домашен малинов,
30 г брашно,
80 мл олио,
5 големи скилидки чесън,
7-8 г сол,
300 г кисело краве мляко 3.6%,
2-3 щипки захар,
1-2 с.л. нарязан пресен копър,
50 мл вода,
2 щипки пушен червен пипер.
5-6 г червен пипер.
Начин на приготвяне:
2-3 щипки захар,
1-2 с.л. нарязан пресен копър,
50 мл вода,
2 щипки пушен червен пипер.
5-6 г червен пипер.
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват и подсушават. Надупчват се с вилица на 1-2 места да не се пукат и пръскат по време на пърженето. Загрява се олиото на малко над умерена температура в дълбок тиган /тенджера/ и се изпържват чушлетата до побеляване от двете страни. Слага се брашното, запържва се докато промени цвета си, след това се прибавя млякото, омесено с водата, захарта и солта. Бърка се до еднородна смес докато кипне. Сваля се от огъня, прибавят се пресованите скилидки чесън, оцета и копъра. Обърква се.
Преди сервиране се поръсва с червен пипер и пушен пипер.
Преди сервиране се поръсва с червен пипер и пушен пипер.
Веси,
ОтговорИзтриванепрекрасно е това ястие.Особено за тези, които са почитатели на лютите чушлета.Страхотна, много лесна за изпълнение рецепта.При това с продукти, които все още се намират по пазарите.
Лесно и много красиво ястие.
Поздрави, лек и спорен ден !