сряда, 5 февруари 2020 г.

Пълнена тиква с пиле, сметана и гъби




 Продукти:
тиква - 1 малка
1 пушено пилешко бутче
сметана - 1/2 ч.ч. течна
1 праз лук
2 моркова
печурки - 200 гр
200 гр топено сирене
сол
черен пипер
зехтин



Приготвяне:
Отрежете капак отгоре на тиквата и издълбайте семето. Сложете да се пече и през това време направете плънката.
Задушете в зехтин първо, нарязания лук, после добавете настърганите моркови и накрая почистените и нарязани на филийки гъби. Задушете до омекване на зеленчуците и добавете подправките. Добавете нарязаното пилешко месо и нарязаното топено сирене.
Сипете готовата плънка в тиквата и залейте със сметаната. Сипете 1-2 ч.ч. вода в тавата и сложете да се изпече тиквата до омекване на 180 градуса.





 Много вкусно се получи, опитайте непременно, може да се експериментира с продуктите, но праза и пушеното пиле са задължителни.





4 коментара:

  1. Изглежда много вкусно, Веси. Пробвала съм разни варианти на пълнена тиква, но с пушено пилешко месо не съм. Интересно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подозирах, че ще ти хареса това:), ще се радвам да опиташ, Кате!

      Изтриване
  2. Леле, това съм го пропуснала! Изглежда чудесно, а Пълнена тиква обичам много. Ще го изпробвам задължително! Целувки!

    ОтговорИзтриване